Tuesday, December 27, 2011

Turn your template to Washed Denim template

Nak template macam saya ? Jom belajar!

Dashboard > Design > Edit HTML - dan scroll kebawah nampak tak select layout template ?
 Clik jer , lepas tuh akan keluar macam nie ,


Dah Save Template ? Nanti korang nampak macam nihkan ??


Aik! kenapa warna putih ? Nak tahu ? Sebab tak masuk background lagi.. Jom belajar..

Dashboard >> Design >> Edit HTML then tekan ctrl + F and cari code nie 

body {
Sebelum letak tuh korang kena buang code nih untuk keselamatan.. jika korang tak buang maka tak jadilah baackground korang.. Code itu ialah 

#   background: $bgColor;

 pastekan code dibawah pada body { 

 background: url(Background image);
background-attachment: fixed;
background-repeat: repeat;
margin: 0;
padding: 0px;
font: x-small Verdana, Arial;
text-align: center;color: 
#000000;
font-size/* */:/**/small;
font-size: /**/small;letter-spacing:1px;
}
Then , korang  preview ada nampak background putihkan? Don't worry! Saya akan membantu..


Clik CTRL + F untuk search code nih

/* Variable definitions
====================
Selepas tuh , korang ada nampak anak-anak diakan ( anak code ) korang search code macam nih


Gantikan code tuh dengan yang nih 

<Variable name="headerBgColor" description="Page Header Background Color"
           type="color" default="transparent" value="transparent">
 <Variable name="headerTextColor" description="Page Header Text Color"
           type="color" default="transparent" value="transparent">
 <Variable name="headerCornersColor" description="Page Header Corners Color"
           type="color" default="transparent" value="transparent">


Amacam ? Background sudahpun ditransparentkan..

Header macam mana pulak ? Alahai! Ikut sahaja macam ini.. Sama sahaja..


Tunggu part 2 ; )

2 Pengomen Terhebat !!:

Cik Aliet said...

Thanks :) menjadi ! Yey :D

cik kitty comel said...

saya budak baru harap bleh tolong satu apa pon x pham.....huhu

 

Copyright © 2012 Reserved to Fujiwara Asuka Design with love by Fatimah Azzarah